17 persoane infectate cu hepatita A după ce au mâncat căpșuni 


Este alertă în SUA după ce 17 persoane s-ar fi infectat cu hepatita A după ce au consumat căpșuni cumpărate dintr-un lanț de hipermarketuri. Fructele contaminate ar fi fost vândute în perioada în perioada 5 martie – 25 aprilie, potrivit Insider.


Care sunt simptomele hepatitei A 

Hepatita A este o infecție a ficatului, iar la persoanele vacccinate boala nu se manifestă chiar dacă intră în contact cu virusul. Simptomele infecției cu hepatita A apar adesea 15 și 50 de zile de la contactul cu o persoană infectată, iar acestea includ epuizare, pierderea apetitului, durere de stomac, greață, urină închisă la culoare, vomă și îngălbenirea pielii.

Simptomele diferă în intensitate de la persoană la persoană și durează între câteva săptămâni și două luni, fără să afecteze ficatul pe termen lung.

În cazuri foarte rare, hepatita A poate duce la insuficiență hepatică sau la deces. Persoanele cu sistem imunitar compromis și persoanele în vârstă pot dezvolta o formă gravă a bolii. Copii cu vârsta sub 6 ani cu hepatita A nu au deloc simptome, cel mai des. 

Cum se transmite hepatita A 

Hepatita A se transmite în general prin contact direct sau apropiat, în general prin contact sexual cu o persoană infectată. De asemenea, se mai poate transmite prin alimentei infectate. 

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies