Ai dureri după sex? Care sunt principalele cauze și când trebuie să mergi la medic 


Sexul ar trebui să fie o experiență plăcută. Dacă simți durere în timpul actului sexual sau la scurt timp după o relație intimă, nu ar trebui să treci cu vederea aceste dureri. Uneori pot semnala o afecțiune. 


Femeile se pot confrunta adesea cu o anumită formă de durere în timpul actului sexual - pentru unele este doar o singură dată, iar pentru altele este persistentă.

Cu toate acestea, doar pentru că este ceva obișnuit, nu înseamnă că ar trebui să accepți ca fiind normal. În cazul în care simți durere persistentă dupa actul sexual, ar trebui să mergi la medic pentru a aflat cauza exactă. Această durere resimțită în interiorul vaginului poate fi cauzată de o lipsă de lubrifiere din cauza unei excitații inadecvate, medicamente, afecțiuni medicale, sarcină, alăptare sau menopauză.

Vaginita o cauză a durerii după actul sexual 

Un alt motiv pentru durerea vaginală ar putea fi din cauza faptului că mușchii planșeului pelvian din jurul treimii inferioare a vaginului sunt adesea încordați sau din cauza unui tip de inflamație a vaginului, cunoscută sub numele de vaginită.

Simptomele vaginitei sunt reprezentate adesea de o secreție vaginală, mâncărimi și senzații de arsură în vagin și vulvă. Aceasta poate fi cauzată de o infecție bacteriană sau de o boală cu transmitere sexuală.

Durere vulvară

Durerea vulvară este tipul de durere resimțită în exteriorul vaginului, care apare atunci când este atinsă o parte a vulvei. De obicei, durerea vulvară este cauzată de iritația provocată de săpunuri, spray-uri de igienă feminină sau dușuri vaginale, dar și de cicatrici, chisturi, anumite afecțiuni ale pielii și infecții.

Vulvodinia

Durerea vulvară care apare fără nicio cauză identificabilă se numește vulvodinie. Până la 25 la sută dintre femei pot suferi de ea pe parcursul vieții, iar aceasta afectează deschiderea vaginală (vestibulita), clitorisul sau chiar întreaga vulvă.

Sursa foto: freepik.com

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies