Ai o bărbie dublă? Ar putea fi din vina telefonului tău mobil 


Tehnologia a devenit parte din viața de zi cu zi și utilizarea ei este destul de constantă, telefonul mobil este dispozitivul cu care avem mai mult contact pentru divertisment; cu toate acestea, trebuie să știți, de asemenea, că utilizarea excesivă a acestui dispozitiv poate aduce consecințe, cum ar fi o bărbie dublă.


Deși s-ar putea să credeți că este o exagerare și că nu implică un risc pentru sănătate, studii recente efectuate în Statele Unite au arătat că expunerea la lumina emisă de aceste dispozitive poate altera funcțiile celulare. 

De asemenea, specialiștii spun că pot exista și fizice ale utilizării constante a dispozitivelor, cum ar fi telefoanele mobile, iar experții numesc asta: "fața de smartphone", care este generată de lipsa de elasticitate în zona bărbiei, denumită de obicei "bărbie dublă".

"Fața de smartphone" este foarte frecventă atunci când se folosește un telefon mobil și se estimează chiar că se coboară capul de cel puțin 150 de ori pe zi pentru a verifica conținutul și notificările de pe acesta.

Și într-o astfel de situație, pentru a remedia consecințele unei bărbii duble, există posibilitatea unei intervenții chirurgicale, însă este necesar să se cunoască și să se țină cont de câteva criterii și, potrivit lui Raul Benegas, specialist și membru al Societății Argentiniene de Chirurgie Plastică, Estetică și Reconstructivă (SACPER), menționează:

"Este esențial ca pacientul să își spună nevoile, cum se simte, ce îl deranjează și să aibă încredere în specialist și să aștepte revenirea acestuia. Nu ar trebui să vină să ceară un tratament care a funcționat pentru altcineva sau cu o fotografie a unei persoane cu care vor să semene. Astăzi, naturalețea este o tendință, iar pentru a o obține, este esențial să apelăm la specialiști", spun specialistul. 

Deși puteți apela la astfel o intervenție chirurgicală, există și o cale naturală, care constă în evitarea consumului excesiv de junk food și ar trebui să consumați multă apă pentru a vă menține o stare de sănătate bună, pe lângă menținerea elasticității pielii. 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies