Boala cu care poate fi confundată foarte ușor variola maimuței. Simptomul care face diferența 


Variola maimuței a început să se răspândească mai agresiv. Au fost depistate aproximativ 200 de cazuri, iar medicii sunt în alertă. Medicul Virgil Musta, de la 
Variola maimuţei este nouă boală care provoacă panică la nivel mondial, iar România este deja în alertă, deşi nu avem încă niciun caz oficial.


Medicul Virgil spune că în acest moment există o alarmă epidemiologică, însă exclude ideea că ar fi vorba despre o nouă pandemie.

„Trebuie să fim prudenti. Nu cred că suntem în pericol. Este o alarma epidemiologica. Datorita faptului ca populatia trece dintr-o zona in alta, exista riscul ca o patologie cu care nu suntem obisnuiti in Europa sa apara si aici.

Variola maimuței debutează ca o gripă 

Se poate transmite atat de la animal la om, cat si de la om la om. Nu exista tratament specific. Simptome sunt dureri de cap, dureri de muşchi, febra, apoi apare o eruptie care initial este de culoare rosie”, a spus Musta la România TV.

Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ a explicat că variola maimuței poate fi foarte ușor confundată cu gripa. Diferența sunt erupțiile cutanate care pot apărea pe orice parte a corpului. 

„Boala debutează ca o gripă, cu febră, cu dureri articulare, cu dureri musculare, cu dureri de cap și, ulterior, apar niște semne pe piele, o erupție pe piele, care este caracteristică, care se aseamănă cu vărsatul de vânt, deci, cu varicela. Elementele respective sunt mai mari și mai profunde. Severitatea acestor elemente variază de la o persoană la alta, în funcție de gravitatea formei clinice a bolii de la pacientul respectiv”, a spus medicul infecţionist.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies