Boala cu care poate fi confundată foarte ușor variola maimuței. Simptomul care face diferența 


Variola maimuței a început să se răspândească mai agresiv. Au fost depistate aproximativ 200 de cazuri, iar medicii sunt în alertă. Medicul Virgil Musta, de la 
Variola maimuţei este nouă boală care provoacă panică la nivel mondial, iar România este deja în alertă, deşi nu avem încă niciun caz oficial.


Medicul Virgil spune că în acest moment există o alarmă epidemiologică, însă exclude ideea că ar fi vorba despre o nouă pandemie.

„Trebuie să fim prudenti. Nu cred că suntem în pericol. Este o alarma epidemiologica. Datorita faptului ca populatia trece dintr-o zona in alta, exista riscul ca o patologie cu care nu suntem obisnuiti in Europa sa apara si aici.

Variola maimuței debutează ca o gripă 

Se poate transmite atat de la animal la om, cat si de la om la om. Nu exista tratament specific. Simptome sunt dureri de cap, dureri de muşchi, febra, apoi apare o eruptie care initial este de culoare rosie”, a spus Musta la România TV.

Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ a explicat că variola maimuței poate fi foarte ușor confundată cu gripa. Diferența sunt erupțiile cutanate care pot apărea pe orice parte a corpului. 

„Boala debutează ca o gripă, cu febră, cu dureri articulare, cu dureri musculare, cu dureri de cap și, ulterior, apar niște semne pe piele, o erupție pe piele, care este caracteristică, care se aseamănă cu vărsatul de vânt, deci, cu varicela. Elementele respective sunt mai mari și mai profunde. Severitatea acestor elemente variază de la o persoană la alta, în funcție de gravitatea formei clinice a bolii de la pacientul respectiv”, a spus medicul infecţionist.

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies