Cancerul la ochi ar putea beneficia de un nou tratament


Cea mai frecventă formă de cancer la ochi, melanomul uveal, ar putea avea șansa vindecării cu un nou tratament descoperit de francezi.

Sursă foto: Shutterstock

Experții de la Institutul Curie din Franța au declarat că un nou tratament pentru cancerul la ochi are rezultate foarte bune la adulți, scrie France24.

Melanomul uveal este cea mai răspândită formă de cancer la ochi, care prezintă și un risc ridicat de răspândire sub formă de metastaze, în special la ficat. Numai în Franța se înregistrează aproximativ 600 de cazuri noi în fiecare an.

Studiul clinic recent realizat de Institutul Curie arată că o nouă moleculă de imunoterapie ar putea lupta cu succes împotriva acestui tip de cancer. Aceasta se numește tebentafusp.

378 de pacienți au luat parte la studiul clinic realizat de francezi, iar rezultatele au arătat o rată de supraviețuire de 73% în rândul pacienților care au fost tratați cu molecula amintită mai sus, comparativ cu o rată de supraviețuire de 59% în cazul celorlaltor pacienți. Mai mult, rata de recidivă a fost de 69% în cazul celor care au primit noul tratament, comparativ cu 81% în rândul celor cu tratament clasic.

Experții urmăresc acum să obțină autorizarea pentru aplicarea noului tratament la scară largă în Franța, în rândul pacienților cu melanom uveal.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies