Care este cel mai periculos tip de cancer. Este cel mai rezistent la tratamente 


Cancerul este o boală gravă, dar nu toate cancerele sunt la fel de amenințătoare pentru viață. În ciuda progreselor în cercetare și a tratamentelor medicale - care sunt din ce în ce mai eficiente în lupta împotriva cancerului - cancerul continuă să fie una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.


Această boală periculoasă este provocată de o alterare la nivel celular din cauze externe, factori genetici sau o combinație a ambelor, ceea ce dă naștere diferitelor tipuri de cancer. Cele mai multe dintre ele poartă numele organului în care apar tumorile maligne: cancerul de colon, cancerul de ficat, cancerul pancreatic, cancerul de sân... Dar nu trebuie să uităm că există și cancere mai puțin cunoscute, dar la fel de periculoase, cum ar fi leucemia limfatică, cancerul tiroidian sau melanomul (cancerul de piele).

Ce tip de cancer este cel mai expus riscului? Este cel mai rezistent la tratamente 

Toate cancerele sunt periculoase, dar în cazul unora a fost posibilă depășirea și eliminarea mai ușoară a celulelor afectate, în timp ce în cazul altora, rezistența la tratament și posibilitatea apariției metastazelor fac dificilă lupta împotriva bolii.

Atunci când vorbim despre ce cancer poate implica un risc mai mare sau mai mic, trebuie să fim foarte precauți, deoarece dezvoltarea bolii la fiecare persoană este diferită. Chiar și așa, conform statisticilor, tipurile de cancer care au cele mai mari rate de mortalitate și, prin urmare, sunt cele mai periculoase, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sunt cancerul pulmonar, de ficat, de stomac, de colon și de sân.

Riscul și pericolul nu trebuie confundate cu numărul de cazuri. De exemplu, cancerul de sân, la femei, este unul dintre cele mai frecvente cancere, dar dacă este depistat la timp, rata totală de vindecare este printre cele mai ridicate. Același lucru este valabil și pentru cancerul de prostată, dacă ne concentrăm asupra populației masculine.

Pe scurt, cele mai agresive tipuri de cancer care provoacă cele mai multe decese sunt cancerul pulmonar (de departe cel mai frecvent), cancerul de sân (după numărul de cazuri depistate) și cancerul de colon și rectal.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies