Cum tratăm anemia prin alimentație


Anemia reprezintă nivelul scăzut al fierului în organism.

Sursă foto: Shutterstock

Starea de slăbiciune, ameţeala, stările de nervozitate sau pierderi de memorie sunt cele mai frecvente simptome ale anemiei.

Pentru tratarea anemiei, medicii recomandă o alimentație sănătoasă, bogată în special în fructe și legume.

Două alimente sunt considerate de bază pentru tratarea anemiei. Este vorba despre pătrunjel și despre sfecla roșie.

Pătrunjelul conține, pe lângă fier, aminoacizi, betacaroten, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi și acid folic. De partea cealaltă, sfecla roșie este o sursă de vitamine (A, B și C), sodiu, calciu, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Anemia trebuie tratată încă de la primele semne, pentru că poate fi foarte periculoasă pentru organism. Lipsa de fier din sânge provoacă scăderea hemoglobinei, adică a numărului de celule roșii din sânge. Hemoglobina este responsabilă cu transportul oxigenului de la plămâni în tot organismul.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Care este rolul fibrelor în organism și de ce este indicat să le consumăm
De ce este bine să nu consumăm carne atunci când avem febră. Sfatul medicului
Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu cancer de colon. Screeningul bine făcut...
Cum apare anemia și care sunt principalele cauze. Cele mai multe boli cronice evoluează...
”Putem să nu mâncăm nimic 40 de zile”. Mihaela Bilic: ”Cu cât mâncăm mai...
Zgomotele auzite doar într-o singură ureche pot masca extrem de multe diagnostice....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies