Cum tratăm anemia prin alimentație


Anemia reprezintă nivelul scăzut al fierului în organism.

Sursă foto: Shutterstock

Starea de slăbiciune, ameţeala, stările de nervozitate sau pierderi de memorie sunt cele mai frecvente simptome ale anemiei.

Pentru tratarea anemiei, medicii recomandă o alimentație sănătoasă, bogată în special în fructe și legume.

Două alimente sunt considerate de bază pentru tratarea anemiei. Este vorba despre pătrunjel și despre sfecla roșie.

Pătrunjelul conține, pe lângă fier, aminoacizi, betacaroten, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi și acid folic. De partea cealaltă, sfecla roșie este o sursă de vitamine (A, B și C), sodiu, calciu, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Anemia trebuie tratată încă de la primele semne, pentru că poate fi foarte periculoasă pentru organism. Lipsa de fier din sânge provoacă scăderea hemoglobinei, adică a numărului de celule roșii din sânge. Hemoglobina este responsabilă cu transportul oxigenului de la plămâni în tot organismul.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies