Este periculos să dormi cu litiera pisicilor în dormitor? La ce riscuri te poți expune 


Schimbarea litierei pisicii este probabil unul dintre cele mai mari dezavantaje ale traiului cu acest minunat animal de companie. Litiera pisicii trebuie așezată într-un loc ventilat din casă, pentru a nu ne afecta sănătatea, spun specialiștii.


În caz contrar, nu numai că vă expuneți la mirosul intens de urină de pisică, dar felina dvs. sau chiar dvs. riscați anumite boli sau probleme de sănătate. Așadar, investiți într-o litieră de calitate, păstrați-o curată și schimbați-o atunci când este necesar.

Pisicile sunt animale foarte curate și igienice. Prin urmare, dacă litiera nu este în stare bună, este posibil să nu o mai folosească și să apeleze la alte zone din casă pentru a-și "face nevoile". Pentru a menține curată litiera, aceasta trebuie curățată în fiecare zi. 

De asemenea, cel puțin o dată pe săptămână, goliți complet litiera. Spălați-o cu apă și săpun pentru a îndepărta resturile și umpleți-o cu din nou. Nu doar nasul tău va aprecia efortul depus. Lipsa de curățenie vă poate afecta și sănătatea dumneavoastră și a animalului dumneavoastră de companie.

Dacă nu veți putea să urmați o rutină de curățenie frecventă, nu ar trebui să plasați litiera în dormitor, în birou sau în orice altă cameră în care petreceți prea mult timp. Amoniacul care se eliberează din urina pisicii și care se acumulează atunci când cutia este murdară poate fi toxic. Supraexpunerea poate provoca simptome ușoare la oameni, cum ar fi dureri de cap și greață. 

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies