Numărul bolnavilor de diabet va crește îngrijorător în următorii ani. Avertismentul specialiștilor


Federația Internațională de Diabet a publicat date recente privind această boală și răspândirea ei rapidă la nivel mondial.

Sursă foto: Shutterstock

Potrivit The Conversation, diabetul, considerată boala secolului nostru, se răspândește alarmant în întreaga lume. În prezent, 1 din 10 adulți este diagnosticat cu diabet.

Aproximativ 537 de milioane de oameni au diabet, potrivit Federației Internaționale de Diabet. Numărul pacienților a crescut îngrijorător, comparativ cu 2019, când se estima că 463 de milioane de oameni suferă de această boală.

Dacă ritmul de creștere rămâne constant, specialiștii spun că 783 de milioane de adulți vor ajunge să trăiească cu diabet până în anul 2045.

Diabetul se regăsește în top 10 boli care cauzează decesul la nivel mondial. Doar în 2021, potrivit statisticilor, au murit din cauza diabetului aproximativ 6,7 milioane de oameni.

Diabetul nu discriminează: este o boală care poate afecta pe oricine indiferent de statutul socioeconomic sau de țara de origine. La nivel global, 88% dintre adulții care trăiesc cu diabet nediagnosticat se află în țări cu venituri mici și medii. Dar chiar și în țările cu venituri mari, aproape o treime (29%) dintre persoanele cu diabet nu au fost diagnosticate, scrie The Conversation.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies