(P) Ce simptome te pot trimite la medicul parodontolog și cum îl alegi?


Parodontologia este o ramură a medicinei dentare, care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor gingivale, ce afectează un procent mare al populației. Medicul parodontolog este cel care depistează gingivita sau parodontita, precum si cel care identifică posibilitățile de tratament. 


 

Gingivita este stadiul inițial al bolii parodontale, iar lăsată netratată duce la parodontită. Aceasta duce treptat la pierderea dinților, motiv pentru care este necesară vizita periodică la medicul stomatolog, în ideea de a identifica la timp afecțiunile gingivale și de a preveni consecințele. 

Care sunt semnele bolii parodontale?

Boala parodontală poate fi tratată dacă este depistată la timp. Pentru acest lucru, este necesar ca pacientul să se adreseze în timp util medicului stomatolog atunci când observă anumite simptome, ce ar putea indica existența unei afecțiuni gingivale. 

Printre cele mai frecvente semne ale bolii parodontale se numără gingiile roșii și inflamate, precum și sângerarea în timpul periajului dentar. De asemenea, retracția gingivală este un alt simptom, la fel și mobilitatea dinților, apariția unor spații între ei și sensibilitatea dentară. Acestea sunt semnele care indică necesitatea unei vizite la medicul parodontolog. 

Cum poate fi prevenită boala parodontală?

Pentru a preveni afecțiunile gingivale, este nevoie de menținerea unei igiene orale corespunzătoare și de vizita periodică la stomatolog. Pentru a asigura sănătatea gingiei și a danturii, acesta examinează starea cavității bucale și efectuează igienizări profesionale. Dacă nu se intervine la timp și dacă rutina de igienă orală este defectuoasă, gingivita evoluează rapid și poate ajunge într-un stadiu ireversibil, când se aplica tratamente mai complexe și implicit mai costisitoare. 

Persoanele care se află în căutarea unei clinici de parodontologie in București pot alege clinica Elveto Dent, unde sunt reunite mai multe discipline ale stomatologiei și în cadrul căreia se oferă tratamente complexe, de la proceduri de igienizare și prevenție a afecțiunilor, până la intervenții chirurgicale de reconstrucție a danturii. 

Cum se alege o clinică dentară pentru tratarea unei afecțiuni gingivale?

Pentru a trata boala gingivală, este nevoie în primul rând de identificarea unui specialist parodontolog, care stabilește complexitatea cazului și posibilitățile de tratament. Cei mai mulți pacienți se orientează către clinicile dentare ce oferă servicii diversificate, astfel încât să nu fie trimiși de la un cabinet la altul. Elveto Dent acoperă mai multe discipline ale stomatologiei, printre care și parodontologia. Toate serviciile pe care le oferă clinica dentară se pot observa pe site-ul Elveto-Dent.ro.

În acest fel, pacienții beneficiază într-un singur loc de servicii complete și de o abordare multidisciplinară. Pe lângă lista de tratamente oferite, mai sunt și alte criterii de luat în calcul la alegerea unei clinici. 

Posibilitatea de a prelua urgențe este importantă, deoarece multe persoane se confruntă cu probleme dentare ce nu suportă amânare și necesită intervenție rapidă. Din acest motiv, la Elveto Dent se preiau oricând cazurile urgente, inclusiv în weekend și pe timpul nopții. La aspectele ce primează în alegerea unei clinici dentare se adaugă experiența medicilor și folosirea unor echipamente de ultimă oră. 

Așadar, cele mai grave consecințe ale bolii parodontale pot fi prevenite prin intervenția la timp a unui specialist parodontolog încă de la primele semne ale gingivitei, care poate fi ținută sub control printr-o igienă orală corectă și prin tratamente profilactice. 

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies