Remedii naturale pentru a calma corzile vocale inflamate


 
Sunteți expus în aer liber sau vă folosiți vocea în mod excesiv? La un moment dat, gâtul poate deveni iritat și puteți avea chiar dificultăți de înghițire din această cauză! Așadar, dacă te confrunți cu o astfel de situație, îți prezentăm câteva remedii naturale care pot ameliora inflamația corzilor vocale. 


Înainte de a aprofunda subiectul, este important să explicăm câteva aspecte legate de motivul pentru care corzile vocale se inflamează. Aceasta începe de obicei ca o infecție virală și dispare în câteva zile, dar uneori poate dura și mai mult.

Printre simptome se numără răgușeala, durerea la vorbire, dificultatea de a înghiți alimentele, senzația de umflătură în gât. Deși este adevărat că există nenumărate produse pe piață care ajută la combaterea inflamației corzilor vocale, există și modalități de a le calma în mod natural.

Suc de ceapă

Pentru acest remediu veți avea nevoie doar de 2 cepe, 1 borcan de sticlă, 4 linguri de miere și apă. Taie ceapa în bucăți mici, apoi, puneți-le într-un borcan de sticlă și adaugă apa până când ceapa este acoperită. 

Următorul pas este să adăugați mierea și să o dizolvați. Asigurați-vă că acoperiți bine borcanul și puneți-l în frigider. A doua zi, bea trei linguri de suc de ceapă și vei vedea rezultate foarte bune.

Oțet de cidru de mere

Mulți cunosc proprietățile oțetului de mere și cât de eficient este pentru curățenia casei, însă puțini știu că este un remediu excelent pentru a calma inflamația corzilor vocale.

Pentru acest remediu, vă sfătuim să beți 2 linguri de oțet de mere amestecat cu 1 lingură de miere și apă de două ori pe zi. De asemenea, puteți face gargară în loc să o beți.

Ghimbir

Ghimbirul este, de asemenea, foarte recomandat pentru calmarea inflamațiilor corzilor vocale. Procedura este rapidă, simplă și foarte eficientă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de ghimbir proaspăt ras la o cană de apă fiartă și să o lași la infuzat timp de 10 minute. Vă recomandăm să o beți de 3 ori pe zi.

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies