Șocul digestiv, pericolul la care te poți expune dacă faci baie la scurt timp după ce mănânci 


Au existat multe răspunsuri la întrebarea de ce nu ar fi bine să faci baie după ce ai mâncat, inclusiv posibile leziuni digestive, accidente vasculare cerebrale, printre altele. Dar, din punct de vedere tehnic, se numește hidrocuție, care, potrivit Academiei Regale Spaniole (RAE), este o "sincopă produsă de imersiunea bruscă în apă rece care poate provoca moartea".


Cunoscut și sub numele de șoc digestiv, este foarte periculos, deoarece o persoană își poate pierde cunoștința și crește probabilitatea de înec, de exemplu dacă încearcă să înoate după ce a mâncat. Se poate întâmpla fără să fi consumat în prealabil alimente și se datorează ciocnirii dintre temperaturi.

O pauză de digestie poate apărea în funcție de tipul de baie făcută, deoarece nu este același lucru să te scufunzi în apă, când organismul are nevoie de o capacitate mai concentrată a fluxului sangvin din cauza respirației limitate și a mușchilor încordați, decât să faci un duș, care nu necesită neapărat atât de mult efort.

Cât timp îi ia organismului să digere alimentele?

După două ore organismul a digerat mâncarea, dar acest lucru nu este coroborat de Clinica Mayo, care, prin intermediul medicului Elizabeth Rajan, spune că mâncarea ar putea avea nevoie de până la opt ore pentru a trece prin stomac. Ea concluzionează că poate dura cel puțin 36 de ore pentru ca alimentele să treacă prin intestinul gros.

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies