Starea de sănătate se citește pe fața ta! Iată 5 semne care indică posibile afecțiuniArticol realizat de Cristina Mazilu

Potrivit lui Eric Standop, autorul cărții “Citirea feței”, „cu mii de ani în urmă, înainte de microscoape și de aparatura radiologică, citirea feței era metoda principală de diagnostic medical. De‑a lungul a mii de ani s‑au dezvoltat numeroase tradiții, de la diagnoza facială europeană la Ayurveda indiană și, desigur, sistemul chinez Mien Shiang. În prezent, medicina integrativă, ce combină disciplina alopată (convențională) cu cele alternative, încorporează o serie de metode tradiționale de diagnostic și tratament, printre care și citirea feței”.

Însă același autor subliniază în mai multe rânduri că orice indiciu observat trebuie confirmat de un medic. De asemenea, semnele stării de sănătate așa cum pot fi citite pe chip sunt semnificative dacă persistă și nu dacă sunt rezultatul unor nopți nedormite sau alergii. 5 semne care indică posibile afecțiuni descrise de Eric Standop sunt:

1. Ochii apoși indică slăbirea nervilor și apar de cele mai multe ori la persoane care sunt triste, îngrijorate sau dezechilibrate emoțional ca urmare a unei traume. Mai pot să se manifeste schimbări frecvente de dispoziție afectivă sau alte tulburări afective. 

2. Ochii încețoșați, care sunt un efect al ochilor apoși, pot să însemne un nivel scăzut de vitalitate și, astfel, o predispoziție ridicată către inflamație și infecții. 

3. Pielea subțire, aproape transparentă în jurul ochilor poate fi determinată de somnul insuficient, dar mai poate să indice și modificări hormonale, alergii sau eczemă.

4. Ochii adânciți în orbite apar când depozitele de grăsimi din spatele acestora se micșorează, probabil din cauza unei boli grave, ce poate fi determinată numai în urma unui examen medical. Cititorii de fețe asociază astfel de ochi cu un nivel foarte scăzut de energie și îi previn pe cei care au ochii adânciți în orbite să evite să se suprasolicite. Asocierea dintre adâncirea ochilor în orbite și tâmplele scobite poate să reprezinte o situație ce pune viața în pericol.

5. Buzele umflate, amândouă sau doar una dintre ele, indică adesea o reacție alergică la alimente, băuturi sau cosmetice, în special dacă umflarea lor este însoțită de simptome precum ochi lăcrimoși, inflamarea mucoaselor și înroșirea pielii. O inflamare persistentă fără o cauză clară impune o consultație medicală, căci poate fi un simptom de tulburări neurologice sau, când buza de jos este umflată și plină de cruste roșii sau albe, un prim stadiu al unui anumit cancer de piele.

Însă nu doar starea de sănătate poate fi citită pe chip, ci și trăsăturile personalității și modul cum, prin alegerile de zi cu zi, lucrăm în beneficiul sau în dezavantajul nostru. Dragostea, comunicarea, succesul sau insuccesul în afaceri lasă urme pe fețe. Nu întâmplător, ca moto al cărții sale, Eric Standop folosește și un citat din „Hamlet” de William Shakespeare: „Dumnezeu v-a dat un chip și voi vă faceți altul”. 

Sursa foto: Shutterstock

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies