52% dintre cei infectați cu noul coronavirus prezintă acest simptom


Un studiu realizat de cercetătorii irlandezi arată că un simptom al COVID-19 rămâne activ chiar și zece săptămâni după vindecare.


Oboseala cronică este unul dintre semnele COVID-19, iar studiul irlandez arată că și după vindecare, pacienții resimt această oboseală.

LCI scrie că oboseala cronică provocată de coronavirus este o problemă de sănătăate publică. Tot mai muți tineri se plâng după ce au fost infectați cu coronavirus.

52% dintre persoanele infectate cu COVID-19 suferă de oboseală cronică până la zece săptămâni după vindecare. Cercetarea a avut ca eșantion 128 de pacienți.

Tinerii sunt principala categorie care prezintă acest simptom, susțin specialiștii de la Spitalul Universitar din Bordeaux. Deși este o problemă gravă, medicii susțin că nu este nevoie de tratament medicamentos pentru a o trata, ci doar de un stil de viață cât mai sănătos, caracterizat în primul rând de activitatea sportivă și un program de somn bine pus la punct.

COVID-19 provoacă oboseala cronică deoarece coronavirusul eliberează citokine un organism. Acestea circulă în sânge, unele putând fi produse și încreier și determinând această tulburare la nivelul organismului. 

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Medic: „COVID-19 poate fi considerată o boală autoimună. Vaccinarea exclude declanșarea...
„Doctor de bine”. Cum se renunță corect la sedentarism pentru un stil de viață...
Laptop-ul distruge spermatozoizii. Sfaturi pentru cuplurile care se confruntă cu...
Pandemia a schimbat percepţia părinţilor asupra virozelor respiratorii. Riscurile,...
Monturile sunt afecțiuni supărătoare care pot fi tratate doar chirurgical. Riscurile,...
Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies