65 de milioane de lei pentru achiziția de Remdesivir. Fonduri suplimentare pentru Ministerul Sănătății


Bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu suma de 570 de milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului.

Sursă foto: Shutterstock

65 de milioane de lei vor fi folosite de Ministerul Sănătății penru achiziționarea medicamentului Remdesivir, extrem de necesar pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Medicamentul Remdesivir (Veklury) este autorizat la nivel mondial și la nivelul Comisiei Europene ca tratament specific pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. La nivelul Comisiei Europene a fost realizată o procedură de achiziție comună, în numele și pentru Statele Membre. Aceasta urmează să fie finalizată în perioada următoare, astfel că Ministerul Sănătății din România trebuie să asigure cadrul legal necesar în vederea posibilității achiziționării medicamentelor necesare în perioada octombrie – decembrie 2020.

De partea cealalta, cele 400 de milioane de lei rămase vor fi utilizate pentru a se asigura continuitatea derulării unor activități prioritare din cadrul programelor naționale de sănătate, precum: asigurarea testării de laborator prin metoda RT-PCR a persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, realizarea activităților de limitare a răspândirii infecției SARS – CoV-2 la nivelul direcțiilor de sănătate publică, acordarea tratamentului antiretroviral pentru bolnavii cu infecție HIV/SIDA, continuarea vaccinării antigripale a persoanelor din grupele la risc de a contracta gripa sau de a dezvolta complicații ale acesteia, realizarea activităților necesare pentru asigurarea colectării si testării sângelui si produselor sanguine, realizarea activităților de transplant de organe, țesuturi si/sau celule de origine umana, potrivit Ministerului Sănătății.  

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Medic: „COVID-19 poate fi considerată o boală autoimună. Vaccinarea exclude declanșarea...
„Doctor de bine”. Cum se renunță corect la sedentarism pentru un stil de viață...
Laptop-ul distruge spermatozoizii. Sfaturi pentru cuplurile care se confruntă cu...
Pandemia a schimbat percepţia părinţilor asupra virozelor respiratorii. Riscurile,...
Monturile sunt afecțiuni supărătoare care pot fi tratate doar chirurgical. Riscurile,...
Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies