Anticorpii reduc riscul apariției formelor severe de COVID-19


Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar Munster sugerează că infecția anterioară cu coronavirusuri sezoniere ne poate proteja împotriva evoluției severe a COVID-19, scrie News Medical.

Sursă foto: Shutterstock

Coronavirusurile sezoniere, care cauzează în general boli respiratorii ușoare și simptomele răcelii comune, aparțin aceleiași familii virale ca sindromul respirator acut sever (SARS-CoV-2) - agentul patogen care provoacă COVID-19.

Echipa condusă de expertul Joachim Kuhn a constatat că pacienții cu cazuri critice de COVID-19 au avut niveluri semnificativ mai scăzute de anticorpi poveniți de la infecții anterioare cu coronavirusurilor sezoniere, decât pacienții care au dezvoltat o formă mai ușoară a bolii.

Cercetătorii spun că această constatare ar trebui aprofundată, pentru că ar putea ajuta la identificarea persoanelor cu risc ridicat înainte ca acestea să se infecteze. Identificarea acestor persoane este o prioritate în această etapă a pandemiei pentru a ajuta la ghidarea măsurilor de protecție și a strategiilor de vaccinare, spune echipa.

Coronavirusurile sezoniere, cum ar fi coronavirusurile umane (HCoVs) 229E, NL63, OC43 și HKU1, care infectează frecvent copiii, cauzează în general numai boli respiratorii ușoare și simptome ale răcelii obișnuite.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces
Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies