Avertismentul Ministerului Sănătății despre Ivermectină: „E nevoie de confirmări”


Ministerul Sănătății a vorbit despre tratarea COVID-19 cu Ivermectină în cadrul rubricii „Pastila de informare” de pe pagina de Facebook a ministerului.

Sursă foto: Shutterstock

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că nu există niciun studiu care să arate faptul că acest medicament antiparazitar utilizat cu precădere în medicina veterinară este eficient împotriva COVID-19.

„Ivermectina este un medicament antiparazitar utilizat atât în medicina veterinară cât și în medicina umană.

În prezent, nu există niciun studiu randomizat cu privire la ivermectină și COVID-19 publicat într-o revistă de specialitate care să fi urmărit ca obiectiv principal un criteriu clinic (simptome, spitalizare, intubare, moarte) și să fi observat vreun beneficiu în privința acestuia.

Studii preclinice (pe animale) și clinice observaționale oferă indicii că ivermectina ar putea fi utilă în tratamentul pacienților cu COVID-19, însă aceste date trebuie confirmate prin alte studii”, a transmis Ministerul Sănătății.

De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că administrarea acestui medicament, la fel ca și a altora, fără recomandarea unui medic, poate fi dăunătoare sănătății.

„Un medicament odată administrat poate genera efecte benefice, poate să nu aibă niciun efect sau să genereze efecte negative. Cel mai bun mod de a afla ce efecte are cu adevărat un tratament este evaluarea printr-un studiu randomizat. Mai multe studii randomizate cu design riguros sunt în curs”, spun oficialii din Minister.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Medic: „COVID-19 poate fi considerată o boală autoimună. Vaccinarea exclude declanșarea...
„Doctor de bine”. Cum se renunță corect la sedentarism pentru un stil de viață...
Laptop-ul distruge spermatozoizii. Sfaturi pentru cuplurile care se confruntă cu...
Pandemia a schimbat percepţia părinţilor asupra virozelor respiratorii. Riscurile,...
Monturile sunt afecțiuni supărătoare care pot fi tratate doar chirurgical. Riscurile,...
Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies