Bill Gates, avertisment în privința pandemiei de COVID-19: „Ce este mai rău ar putea să urmeze”


În luna decembrie a anului 2019, întreaga planetă afla de o nouă boală, care a plecat din Wuhan (China).


Au trecut mai bine de doi ani de atunci, pandemia de COVID-19 a speriat populația din toate colțurile lumii, iar una dintre cele mai mediatizate voci care au vorbit despre coronavirus a fost cea a lui Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Chiar dacă odată cu invazia rusă din Ucraina puține persoane au mai vorbit despre COVID-19, Bill Gates a afirmat recent într-un interviu pentru Financial Times că nu ar trebui să ignorăm pandemia.

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală. Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze. Sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor. Mi se pare nebunesc că am putea să nu prevenim această tragedie şi să nu facem, în numele cetăţenilor lumii, aceste investiţii. Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent? Nu vreau să fiu un mesager al catastrofelor, dar riscul apariţiei unei variante mai virulente este cu mult peste 5%”, a spus Bill Gates.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies