Bill Gates: „Am putea intra în cea mai rea perioadă a pandemiei”


Multe țări din întreaga lume și în special din Europa au intrat din nou în zona roșie și au anunțat că revin la carantina totală, însă Bill Gates este de părere că, deși ne află în cea mai rea perioadă a pandemiei de COVID-19, planeta și-ar putea reveni în 2022.


Potrivit fondatorului Microsoft, varianta Omicron a dat peste cap toate calculele experților, iar din această cauză pandemia a durat mai mult decât previziunile inițiale.

„Tocmai când părea că viața va reveni la normal, am putea intra în cea mai rea perioadă a pandemiei. Omicron va ajunge în casele tuturor. Prietenii mei apropiați sunt bolnavi acum, iar eu mi-am anulat majoritatea planurilor de vacanță”, a scris Bill Gates pe Twitter, după care a continuat: „Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus cunoscut în istorie. În curând va ajunge în toate țările din lume”.

Chiar dacă afirmă că viața nu poate reveni încă la normal, Bill Gates este de părere că, dacă măsurile adoptate vor fi bune, pandemia s-ar putea încheia anul viitor.

„Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre ea. Chiar dacă este doar pe jumătate la fel de severă ca Delta, va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de infecțioasă. Aceste câteva luni ar putea fi rele, dar totuşi cred că dacă facem paşii corecţi pandemia s-ar putea încheia în 2022”, a mai spus Bill Gates.

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies