Care este frecvența apariției trombozelor după vaccinarea cu AstraZeneca


Vaccinul AstraZeneca a fost contestat în mai multe state după ce au apărut cazuri rare de tromboze care au fost asociate administrării serului.

Sursă foto: Shutterstock

Agenția Europeană a Medicamentului a demarat studii amănunțite pentru a vedea care este, de fapt, legătura dintre tromboze și administrarea vaccinului AstraZeneca, iar rezultatele au arătat că cheagurile de sânge apar la 1 din 100.000 de persoane vaccinate, scrie CNN.

Unele țări europene au oprit vaccinarea cu AstraZeneca o perioadă, apoi au impus limitări pe criterii de vârstă, administrând serul doar persoanelor peste 55-60 de ani. Marea Britanie continuă să administreze serul și a limitat vaccinarea în cazul persoanelor sub 30 de ani dacă există un alt ser disponibil. România nu aplică nicio restricție în cazul vaccinului AstraZeneca.

Cercetările au arătat că un risc mai mare de apariție a cheagurilor de sânge este întâlnit în cazul tinerilor și femeilor, totuși, nu există date suficiente pentru aplicarea unor restricții pe baza de vârstă și sex, iar fiecare țară în parte este liberă momentan să limiteze cum dorește administrarea serului.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies