Centrul pentru Controlul Bolilor a făcut publice noi simptome ale infecției cu Omicron: Apar pe piele, buze și unghii


The Gazette, publicație din Colorado (SUA), a postat în ediția online un nou articol despre infecția cu Omicron, jurnaliștii vorbind despre noi simptome asociate bolii.


Potrivit sursei citate, specialiștii trag un semnal de alarmă și anunță un nou simptom descoperit afectează pielea, buzele și unghiile. Astfel, reprezentanții Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) afirmă că unele persoane infectate cu Omicron au observat că pielea, buzele sau paturile unghiale pot dezvolta o nuanță palidă, gri sau albastră.

Centrul pentru Controlul Bolilor afirmă că acest simptom este considerat a fi rezultatul nivelului scăzut de oxigen din organism, fiind un semn de avertizare al infecției cu COVID-19. Mai mult decât atât, reprezentanții CDC îi sfătuiesc pe oameni să ceară imediat sfatul medicului de familie dacă observă o astfel de schimbare a culorii pielii.

Printre simptomele asociate Omicron se mai regăsesc și transpirații nocturne, greață, oboseală, dureri și dureri corporale, febră, erupții cutanate și dureri de ochi, dificultăți de respirație, durere persistentă sau presiune în piept, confuzie și incapacitatea de a se trezi sau de a rămâne treaz. Iar cele mai frecvente simptome sunt unei răceli: congestie nazală, durere de cap, strănut, tuse persistentă, durere de gât.

vezi emisiunile doctor de bine

„Timpul înseamnă viață”, o campanie care ne învață cum să recunoaștem...
„Timpul înseamnă viața” în lupta cu AVC. Despre simptomele și importanța...
Prea multă grăsime pe burtă? Nu este doar un inconvenient estetic. La ce riscuri...
De ce dinții pot cauza digestie incorectă?
Oboseala continuă, simptom al unor probleme de inimă sau plămâni. Cum putem preveni...
Pacienții cu diabet își pierd dinții mai ușor. Cum putem ține glicemia sub control...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies