CEO-ul Pfizer: "Virusul va persista ani de zile, dar acesta este ultimul val cu restricții"


Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val cu restricții. „Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală”, este de părere CEO-ul Pfizer.


Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, consideră că cel mai probabil scenariu este acela în care coronavirusul va continua să circule timp de ani de zile. Însă actualul val de infecții va fi ultimul care va necesita impunerea de restricții.

"Oamenii vor avea nevoie în continuare de vaccinare cu doze „booster”

Cum era de așteptat, Bourla a lăudat eficacitatea și siguranța vaccinului dezvoltat de compania pe care o conduce în colaborare cu firma germană BioNTech.

Este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer și vor avea probabil nevoie de boostere anuale deși persoanele imunocompromise ar putea avea nevoie de ele la fiecare patru luni. Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea [vaccinului] în rândul copiilor este foarte, foarte, foarte bună”, a spus el.

Albert Bourla spune că rapelurile împotriva coronavirusului vor rămâne necesare, dar pilula anti-COVID „va schimba totul”.

Pastila anti-COVID de la Pfizer: Paxlovid

Pfizer a anunțat că pilula sa Paxlovid reduce spitalizările și decesele în rândul persoanelor vulnerabile cu 90%. Ea a fost autorizată în regim de urgență atât de Agenția Europeană pentru Medicamente, cât și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.

Acest medicament antiviral va putea fi administrat adulţilor cu o formă uşoară sau moderată de COVID-19 şi care prezintă un risc crescut de evoluţie spre o boală gravă, inclusiv risc de spitalizare sau de deces.

Pastilă  este o nouă opţiune terapeutică importantă, primul tratament anti-COVID-19 ce poate fi utilizat de pacienţi la domiciliu. Pfizer a anunţat de asemenea că tratamentul său antiviral ar trebui să fie eficient şi împotriva Omicron.

„Ne vom întoarce curând la normalitate”

După doi ani de pandemie, ne vom întoarce la normalitate începând din primăvară.

Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală.Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a declarat Albert Bourla.

Foto shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se citeşte în mod corect termenul de valabilitate al produselor alimentare
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 15 mai 2022
Doctor de bine | Care este rolul carbohidraților în alimentație și cine sunt considerați...
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție
Doctor de bine | Cum le spunem adolescenților că nu este indicat să fumeze la vârste...
Legătura nebănuită dintre gustul mâncării și obezitate. Un studiu pe șoricei...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies