Comisia Europeană a dat undă verde vaccinului Pfizer/BioNTech. Când ajunge în România


După ce vaccinul produs de Pfizer și BioNTech a fost aprobat în țări precum Marea Britanie, Elveția, Statele Unite sau Canada, președintele Comisiei Europene a anunțat că serul poate fi utilizat și în Uniunea Europeană.

Sursă foto: Shutterstock

Într-un mesaj transmis pe Twitter, Ursula von der Leyen a anunțat că Agenția Europeană a Medicamentului și-a dat acordul de punere pe piață a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer și BioNTech.

„Astăzi, adăugăm un alt capitol important în lupta noastră împotriva Covid-19. Am luat decizia de a pune la dispoziţia cetăţenilor europeni primul vaccin anti-Covid-19. Am acordat licenţă condiţionată de intrare pe piaţă vaccinului produs de BioNTech şi Pfizer. Agenţia Europeană a Medicamentului a evaluat vaccinul şi a concluzionat că este sigur şi eficient împotriva Covid-19”, a declarat Von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene a transmis, de asemenea, ca vaccinul va fi disponibil pentru toate statele UE în același timp și în acelelași condiții. Primele vaccinuri urmează să plece în zilele următoare din unitatea de producție a Pfizer din Belgia și, potrivit Ursulei von der Leyen, vaccinarea poate începe în același timp în statele UE, pe 27, 28 și 29 decembrie.

Astfel, vaccinul este așteptat și în România cât de curând, iar primele persoane ar putea primi serul Pfizer/BioNTech pe 27 decembrie.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies