Comisia Europeană a dat undă verde vaccinului Pfizer/BioNTech. Când ajunge în România


După ce vaccinul produs de Pfizer și BioNTech a fost aprobat în țări precum Marea Britanie, Elveția, Statele Unite sau Canada, președintele Comisiei Europene a anunțat că serul poate fi utilizat și în Uniunea Europeană.

Sursă foto: Shutterstock

Într-un mesaj transmis pe Twitter, Ursula von der Leyen a anunțat că Agenția Europeană a Medicamentului și-a dat acordul de punere pe piață a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer și BioNTech.

„Astăzi, adăugăm un alt capitol important în lupta noastră împotriva Covid-19. Am luat decizia de a pune la dispoziţia cetăţenilor europeni primul vaccin anti-Covid-19. Am acordat licenţă condiţionată de intrare pe piaţă vaccinului produs de BioNTech şi Pfizer. Agenţia Europeană a Medicamentului a evaluat vaccinul şi a concluzionat că este sigur şi eficient împotriva Covid-19”, a declarat Von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene a transmis, de asemenea, ca vaccinul va fi disponibil pentru toate statele UE în același timp și în acelelași condiții. Primele vaccinuri urmează să plece în zilele următoare din unitatea de producție a Pfizer din Belgia și, potrivit Ursulei von der Leyen, vaccinarea poate începe în același timp în statele UE, pe 27, 28 și 29 decembrie.

Astfel, vaccinul este așteptat și în România cât de curând, iar primele persoane ar putea primi serul Pfizer/BioNTech pe 27 decembrie.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...
Cum se pot remite și vindeca afecțiunile asociate obezității. Sfaturile chirurgului...
Cum să slăbim corect. Mihaela Bilic: ”3 linguri de ulei dublează caloriile dintr-o...
Cum să slăbim corect. Mihaela Bilic: ”3 linguri de ulei dublează caloriile dintr-o...
Cum putem să evităm consecința nefastă a cancerului de piele. Soluția recomandată...
„Doctor de bine”. Grătarul, echivalentul unui cartuș de țigări. Cum putem...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies