Consumul de carne crește riscul apariției bolilor de inimă și diabetului


Un studiu recent confirmă rezultatele cercetărilor realizate de Organizația Mondială a Sănătății privind efectele consumului de carne asupra sănătății.

Sursă foto: Shutterstock

The Guardian scrie că, potrivit concluziilor mai multor studii, o dietă bazată foarte mult pe consumul de carne poate dăuna sănătății. Astfel, consumul de carne crește riscul apariției bolilor de inimă, a diabetului sau cancerului intestinal, dar și a altor boli grave.

Mai mult, consumul de carne roșie și procesată conduce la un risc crescut de apariție a cancerului intestinal.

Rezultatele studiului arată că fiecare 70 de grame de carne roşie consumate zilnic cresc riscul bolilor de inimă cu 15% şi al diabetului cu 30%, din cauza conținutului de acizi grași saturați, care cresc colesterolul.

Totuși, nu trebuie să fie uitate și beneficiile consumului de carne, care reduce riscul anemiei și a lipsei de fier.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies