COVID-19 ar putea declanșa o formă de diabet


Medicii sunt tot mai îndreptățiți să creadă că infecția cu SARS-CoV-2 poate provoca apariția diabetului, scrie Reuters.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul citat este dat exemplul lui Mario Buelna, un american în vârstă de 28 de ani care a fost diagnosticat cu COVID-19. La două săptămâni de la diagnostic, când totul părea a merge bine, a leșinat în casă. Din fericire, paramedicii au ajuns rapid la locuința sa și l-au transportat la spital, acolo unde a fost internat la terapie intensivă. Ulterior, medicii i-au spus că este norocos că mai trăiește și i-au dat un diagnostic uimitor: diabet de tip 1. 

Pacientul a mărturisit că medicii i-au spus că boala a fost declanșată de COVID-19. Ipoteza medicilor care l-au tratat pe Mario Buelna este împărtășită și de experți în diabet de la King’s College din Londra. 

Legătura dintre COVID-19 și diabet este studiată îndeaproape de medici și oameni de știință din întreaga lume, mulți dintre ei fiind convinși că infecția cu SARS-CoV-2 poate declanșa diabetul chiar și la persoanele care nu sunt incluse în categoriile de risc. 

„Covid-19 ar putea provoca diabetul de la zero“, a spus Francesco Rubino, cercetător în diabet şi preşedinte al departamentului de chirurgie metabolică şi bariatrică la King’s College din Londra.

Mai mult, specialiștii de la Institutul Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii care analizează modul în care coronavirusul poate provoca diabetul consider că am putea să ne confruntăm cu o formă complet nouă de diabet în contextul COVID-19. 

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

„Doctor de bine”. Un sfert dintre viitoarele mame nu au fost niciodată la ginecolog....
Medic: „COVID-19 poate fi considerată o boală autoimună. Vaccinarea exclude declanșarea...
„Doctor de bine”. Cum se renunță corect la sedentarism pentru un stil de viață...
Laptop-ul distruge spermatozoizii. Sfaturi pentru cuplurile care se confruntă cu...
Pandemia a schimbat percepţia părinţilor asupra virozelor respiratorii. Riscurile,...
Monturile sunt afecțiuni supărătoare care pot fi tratate doar chirurgical. Riscurile,...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies