COVID-19 sau gripă? Care sunt simptomele distinctive


Există anumite simptome care ne pot ajuta să facem diferența între COVID-19 și gripă.

Sursă foto: Shutterstock

Pentru că ne aflăm în sezonul virozelor și al gripei, dar și în cel de-al patrulea val de infectări cu SARS-CoV-2, extrem de violent, specialiștii au explicat care sunt simptomele care fac diferența dintre COVID-19 și gripă.

Astfel, potrivit unui infografic publicat pe pagina Ro Vaccinare, atât în cazul COVID-19, cât și în cazul gripei, pacienții pot avea febră, tuse și dureri corporale.

Pierderea mirosului și a gustului nu apare în cazul gripei, însă este extrem de frecventă în cazul infectării cu SARS-CoV-2.

De partea cealaltă, nasul înfundat, durerile în gât și dificultățile de respirație pot apărea în cazul gripei, însă sunt simptome mai puțin obișnuite.

Severitatea simptomelor variază în funcție de categoria în care se încadrează persoana bolnavă. În cazul COVID-19 adulții mai în vârstă și persoanele cu anumite afecțiuni prezintă un risc mai ridicat de dezvoltare a unei forme severe a bolii. Când vorbim despre gripă, ne așteptăm ca adulții mai în vârstă, copiii și oamenii cu afecțiuni cronice să dezvolte o formă severă.

De asemenea, debutul simptomelor este un factor distinctiv. În cazul COVID-19 simptomele apar între 2-14 zile de la infectare, pe când gripa se manifestă în 1-4 zile după infecție.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies