Cum au apărut noile tulpini de SARS-CoV-2


Ministerul Sănătății a explicat în cadrul rubricii „Pastila de informare” de ce și cum au apărut noile tulpini de coronavirus.

Sursă foto: Shutterstock

Potrivit specialiștilor, noile variante de virus SARS-CoV-2 au apărut din cauza rărpândirii virusului, care a suferit mutații. „Mutațiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic - aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului”, explică oficialii din Minister.

Potrivit acestora, virusul se multiplică după ce pătrunde într-o celulă din corp.

„Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului și sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula își atinge limita de producție, se sparge și eliberează virusurile nou formate.

Tot din cauza unor mutații, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de om la om. Mutațiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute. Cu cât numărul oamenilor infectați este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele ca un virus să sufere mutații”, explică Ministerul.

În prezent, au fost identificate trei variante noi de virus SARS-CoV-2, considerate periculoase din cauza creșterii ratei de transmitere sau posibilității de a scăpa de sub supravegherea răspunsului imun.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies