Eficiența vaccinării anti-COVID în fața variantei Omicron


Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a publicat noi informații privind vaccinarea anti-COVID și efectul acesteia în fața tulpinii Omicron.

Sursă foto: Shutterstock

Datele au fost publicate pe pagina de Facebook RO Vaccinare și au la bază cele mai recente și actualizate studii internaționale referitoare la vaccinare și noua variantă a coronavirusului, Omicron.

„Studiile de până acum arată o scădere semnificativă a eficienței vaccinării împotriva infecției și a bolii simptomatice cauzate de varianta Omicron în comparație cu Delta și alte variante anterioare”, arată experții.

Totuși, specialiștii CNCAV transmit că vaccinarea rămâne singura variantă de reducere a ratelor de spitalizare și evoluție severă a bolii. De asemenea, doza de rapel (booster) crește semnificativ nivelul de protecție împotriva Omicron.

„Vaccinarea cu schema primară a persoanelor încă nevaccinate și administrarea dozelor de rapel (booster) persoanelor ce au primit schema primară în urmă cu mai mult timp rămân prioritare pentru a reduce numărul de cazuri ce necesită tratament, a spitalizărilor, a formelor severe de COVID-19 și reducerea presiunii asupra sistemului sanitar”, au completat experții.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies