EMA: vaccinul Johnson&Johnson, posibile legături cu cazuri foarte rare de cheaguri de sânge


Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a publicat rezultale cercetării făcute cu privire la legătura dintre vaccinul Johnson & Johnson și apariția cheagurilor de sânge.

Sursă foto: Shutterstock

Potrivit Euronews, EMA a transmis că există „o posibilă legăturiă” între administrarea dozei unice de vaccin Janssen și cazurile extrem de rare de cheaguri de sânge apărute ulterior. Totuși, EMA a explicat că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile.

Pentru a trage aceste concluzii, EMA a analizat opt rapoarte din Statele Unite ale Americii referitoare la cazurile de apariție a unor cheaguri de sânge asociate cu niveluri scăzute de trombocite în sânge înregistrate după vaccinarea cu serul Johnson & Johnson. Unul dintre cazuri s-a soldat cu decesul pacientului, iar majoritatea cazurilor au apărut la femei și la persoane cu vârsta sub 60 de ani.

„Combinația între apariția unor cheaguri de sânge și trombocite scăzute din sânge este foarte rară, iar beneficiile generale ale vaccinului COVID-19 Janssen, produs de compania Johnson & Johnson, în prevenirea COVID-19 sunt mai mari decât riscurile de reacții adverse", a transmis EMA.

Cazuri rare de cheaguri de sânge au fost corelate și cu administrarea vaccinului AstraZeneca, însă și în cazul acestui ser EMA a explicat că beneficiile depășesc riscurile.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies