Este noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie mai periculoasă? Răspunsul Ministerului Sănătății


Specialiștii din Ministerul Sănătății au răspuns unei noi întrebări frecvente venită din partea pacienților, în cadrul rubricii „Pastila de informare”.

Sursă foto: Shutterstock

Experții au vorbit acum despre cât de periculoasă este, de fapt, noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie.

Potrivit specialiștilor, aceasta este mai periculoasă decât varianta originală a virusului SARS-CoV-2.

„Din cauza faptului că s-ar putea transmite mai ușor decât alte variante, aceasta poate conduce la un număr mai ridicat de infectări. De asemenea, date preliminare din Marea Britanie sugerează că infecția cu B.1.1.7 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

De aceea este important să respectăm în continuare regulile de distanțare și igienă pentru a împiedica răspândirea acestei tulpini a virusului”, se arată în răspunsul Ministerului.

Oficialii din Sănătate transmit că, potrivit unei analize epidemiologice realizate asupra primelor 136 de cazuri de infectare cu varianta Britanică de coronavirus din România, se poate observa o răspândire extinsă a noii variante pe teritoriul României.

„Riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede. Această tulpină poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult sistemul de sănătate”, transmite Ministerul.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Principalele cauze care duc la apariţia migrenelor. Dr. Dan Mitrea ne spune cum putem...
La plajă nu se stă mai mult de 90 de minute. Ce trebuie să facem după expunerea...
Cum se tratează arsurile în cazul copiilor. Sfaturi utile de la Dr. Raluca Alexandru
”Doctor de bine”. Dr. Beatrice Pătrașcu: ”Laserul e atras de culoarea bacteriilor...
Părinții trebuie să filmeze crizele de epilepsie ale copiilor. De ce recomandă...
Dr. Gheorghiță: Persoanele nevaccinate, imunizate prin boală, riscă să se infecteze...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies