Europa e amenințată de o mutație a noului coronavirus. Medicii sunt în alertă


Coronavirusul a suferit o mutație, iar turiștii au răspândit-o pe continent, arată un studiu recent, citat de Financial Times.

Sursă foto: Shutterstock

Această variantă a noului coronavirus a apărut inițial la lucrătorii agricoli din Spania și s-a răspândit în timpul verii în toată Europa prin intermediul turiștilor care au călătorit prin Europa în timpul verii.

Acum, acest virus este responsabil pentru majoritatea noilor cazuri de COVID-19 de pe continent.

Răspândirea acestei mutații numite 20A.EU1 a fost descrisă de o echipă internațională de oameni de știință care a urmărit mutațiile virusului. Echipele științifice din Elveția și Spania examinează acum comportamentul acestei mutații pentru a stabili dacă aceasta poate fi mai infecțioasă sau poate genera un grad mai mare de mortalitate decât alte tulpini.

„Nu există dovezi că răspândirea acestei variante se datorează unei mutații care crește transmiterea sau afectează rezultatul clinic”, a explicat medicul Emma Hodcroft, genetician la Universitatea din Basel. Totuși, expertul a evidențiat faptul că mutația 20A.EU1 nu seamănă cu celelalte versiuni de Sars-Cov-2 și a explicat că nu a văzut o variantă de coronavirus cu o dinamică similară de-a lungul cercetărilor sale asupra acestui virus în Europa.

Mostrele de virus prelevate în Europa în ultimele săptămâni arată că acestea au derivate din varianta nouă de coronavirus. Cercetătorii cred ca dacă măsurile de siguranță și controalele din aeroporturi ar fi fost mai stricte în timpul verii, turiștii nu ar mai fi reușit să răspândească atât de mult noua varianta de coronavirus.

În prezent, potrivit cercetării citate, noua variant se întâlnește la peste 80% din cazurile înregistrate în Marea Britanie, la 80% din cazurile din Spania, 60% din imbolnăvirile din Irlanda și până la 40% în cazul Elveției și Franței.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Medic: „COVID-19 poate fi considerată o boală autoimună. Vaccinarea exclude declanșarea...
„Doctor de bine”. Cum se renunță corect la sedentarism pentru un stil de viață...
Laptop-ul distruge spermatozoizii. Sfaturi pentru cuplurile care se confruntă cu...
Pandemia a schimbat percepţia părinţilor asupra virozelor respiratorii. Riscurile,...
Monturile sunt afecțiuni supărătoare care pot fi tratate doar chirurgical. Riscurile,...
Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies