Gripa crește riscul de deces la pacienții infectați cu noul coronavirus


Un studiu recent realizat de specialiștii britanici arată că rata de mortalitate în cazul pacienților diagnosticați cu gripă și COVID-19 este aproape dublă față de pacienții infectați doar cu virusul SARS-CoV-2.

Sursă foto: Shutterstock

The British Medical Journal a publicat recent rezultate îngrijorătoare în contextul în care sezonul gripal va începe în curând. În Marea Britanie, 43% dinte pacienții diagnosticați atât cu COVID-19, cât și cu gripă au pierdut lupta cu viața, în timp ce rata de mortalitate în cazul pacienților infectați doar cu SARS-CoV-2 a fost de 27%.

Astfel, specialiștii recomandă vaccinarea antigripală, mai ales că până în prezent nu există un vaccin aprobat împotriva noului coronavirus.

Potrivit datelor publicate în BMJ, din 25 din 58 de pacienți diagnosticați cu gripă și COVID-19 au murit. Este bine de știut că 80% dintre aceștia (20 de persoane) erau din grupa de risc de peste 70 de ani. Specialiștii avertizează că în momentul în care virusul gripal și SARS-CoV-2 atacă simultan organismul, capacitatea de luptă a sistemului imunitar scade considerabil, astfel că organismul nu mai poate lupta cu niciuna dintre afecțiuni.

Vaccinarea antigripală este recomandată și de Ministerul roman al Sănătății. Oficialii din sănătate au pus la dispoziția DSP-urilor 330.000 de doze de vaccin, iar persoanele pot beneficia de vaccinare gratuită apelând la medicul de familie.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Dr. Ionuţ Leahu: “În cabinetul stomatologic nu exită risc de...
Dr. Iulian Călin: ”Singurul medicament pentru vasele de sânge e mersul pe jos,...
Mesaj emoționant al ministrului Tătaru pentru cei care nu cred că există Covid-19....
Câte locuri sunt de fapt la ATI pentru pacienții cu Covid-19. Avertismentul ministrului...
Dr. Bogdan Pascu. Ce înseamnă când un copil are creșteri întârziate de înălțime
Ce spune ministrul Sănătății despre pericolul carantinării Capitalei sau a unui...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies