În condițiile în care anumite insecte pot declanșa boli prin mușcături, experții au studiat dacă țânțarii pot transmite noul coronavirus după ce au luat contact cu o persoană infectată


Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Kansas împreună cu Departamentul Agriculturii din America a analizat dacă țânțarii, după ce mușcă o persoană infectată, pot transmite mai departe virusul. 


SARS-CoV-2 este un virus recent apărut, extrem de contagios și este considerat un virus zoonotic, deși originea sa animală exactă este încă neclară. Transmiterea se face de la persoană la persoană, dar specialiștii investighează ce alte metode de transmitere ar mai putea exista. 
 
Iar pentru că anumite insecte pot, prin mușcătură, să cauzeze boli virale și infecții parazitare și bacteriene, s-a investigat și dacă țânțarii care au mușcat deja o persoană infectată pot transite mai departe noul coronavirus.
 

Studiile, care au culminat cu cel al Universitatății de Stat din Kansas, au inoculat virusul insectelor și țânțarilor prin diferite metode. S-a demonstrat însă că replicarea SARS-CoV-2 nu este susținută în celule la insecte și nici la țânțari, iar în acest caz nu există nici riscul de transmitere. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA INTERVIURILE LUI MĂRUȚĂ CU DOCTORUL MIHAIL:

FOTO: SHUTTERSTOCK

vezi emisiunile doctor de bine

Medic: „COVID-19 poate fi considerată o boală autoimună. Vaccinarea exclude declanșarea...
„Doctor de bine”. Cum se renunță corect la sedentarism pentru un stil de viață...
Laptop-ul distruge spermatozoizii. Sfaturi pentru cuplurile care se confruntă cu...
Pandemia a schimbat percepţia părinţilor asupra virozelor respiratorii. Riscurile,...
Monturile sunt afecțiuni supărătoare care pot fi tratate doar chirurgical. Riscurile,...
Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies