În condițiile în care anumite insecte pot declanșa boli prin mușcături, experții au studiat dacă țânțarii pot transmite noul coronavirus după ce au luat contact cu o persoană infectată


Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Kansas împreună cu Departamentul Agriculturii din America a analizat dacă țânțarii, după ce mușcă o persoană infectată, pot transmite mai departe virusul. 


SARS-CoV-2 este un virus recent apărut, extrem de contagios și este considerat un virus zoonotic, deși originea sa animală exactă este încă neclară. Transmiterea se face de la persoană la persoană, dar specialiștii investighează ce alte metode de transmitere ar mai putea exista. 
 
Iar pentru că anumite insecte pot, prin mușcătură, să cauzeze boli virale și infecții parazitare și bacteriene, s-a investigat și dacă țânțarii care au mușcat deja o persoană infectată pot transite mai departe noul coronavirus.
 

Studiile, care au culminat cu cel al Universitatății de Stat din Kansas, au inoculat virusul insectelor și țânțarilor prin diferite metode. S-a demonstrat însă că replicarea SARS-CoV-2 nu este susținută în celule la insecte și nici la țânțari, iar în acest caz nu există nici riscul de transmitere. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA INTERVIURILE LUI MĂRUȚĂ CU DOCTORUL MIHAIL:

FOTO: SHUTTERSTOCK

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Dr. Ionuţ Leahu: “În cabinetul stomatologic nu exită risc de...
Dr. Iulian Călin: ”Singurul medicament pentru vasele de sânge e mersul pe jos,...
Mesaj emoționant al ministrului Tătaru pentru cei care nu cred că există Covid-19....
Câte locuri sunt de fapt la ATI pentru pacienții cu Covid-19. Avertismentul ministrului...
Dr. Bogdan Pascu. Ce înseamnă când un copil are creșteri întârziate de înălțime
Ce spune ministrul Sănătății despre pericolul carantinării Capitalei sau a unui...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies