Israelul se pregăteşte pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin împotriva COVID-19 


Ministrul Sănătății din Israel a emis un nou avertisment după ce ţara se confruntă cu un nou val puternic de infecţii cu coronavirus. Oficialul a declarat că nu este exclus să se înceapă administrarea celei de-a patra doze de vaccin împotriva COVID-19. 


Profesorul Salman Zarka, coordonatorul eforturilor de combatere a pandemiei în Israel, a atras atenţia şi a precizat că este posibil să fie declarat oficial al cincilea val al pandemiei de coronavirus în Israel, dacă numărul infecţiilor continuă să crească. 

În prezent, în Israel sunt înregistrate aproximativ 6.500 de cazuri active după ce numărul acestora scăzuse până la 5.000 săptămâna trecută. Foarte multe cazuri noi, aproximativ 43%, fiind raportate în rândul copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Asta deşi Israelul a început vaccinarea copiilor de la vârsta de 5 ani în această săptămână.

„Nu este nerezonabil să credem că vom avea nevoie de un al patrulea vaccin”, a spus ministrul Sănătăţii Horowitz, după datele au arătat că 9% dintre cazurile noi au fost raportate la persoane care au administrată şi a treia doză de vaccin. „Dacă intrăm într-un al cincilea val, strategia noastră este să vaccinăm cât mai mulți oameni și să trăim alături de COVID-19”, a spus el. Campania de vaccinare a copiilor a început lent, doar patru la sută dintre părinți stabilind programări.

La polul opus, profesorul Salman Zarka este de părere că Israelul se află deja într-un nou val de infecții. „Nu ne aflăm între valuri, suntem la începutul unui nou val. Când ne-am gândit la al cincilea val, nu ne-am gândit la o creștere a cazurilor ca acesta. Ne-am gândit la o nouă variantă importată din străinătate, la ce se întâmplă acum în Europa. Creșterea acum este prea devreme și prea rapidă. Nu vreau să-l numesc al cincilea val, sau un nou val deloc”, a subliniat Zarka. 

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies