La 10 luni de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, autoritățile nu reușesc să identifice locurile unde virusul se transmite cel mai rapid


Numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere în Europa și în Statele Unite, iar specialiștii se străduiesc să identifice care sunt locurile unde virusul se transmite cel mai rapid.

Sursă foto: Shutterstock

The Wall Street Journal a publicat o analiză în care arată că deși au trecut 10 luni de la izbucnirea pandemiei, încă nu știm mare lucru despre locurile în care riscul de infectare este crescut.
 
În cazul Europei, autoritățile din Germania au explicat că nu nu știu unde s-au infectat 75% dintre cei care sunt testați pozitiv pentru coronavirus, în timp ce Austria raportează un procent de 77% de incertitudine. Ministerul Sănătății din Spania a transmis că se știe originea a doar 7% din infectările din țară, în timp ce în Franța și Italia legătura cu persoane care fuseseră testate pozitiv a fost identificată în doar 20% din cazuri.
 
În New York, consilierul pentru sănătate publică din cadrul primăriei, Jay Varma, a explicat că, potrivit datelor existente, 10% dintre infecțiile din oraș se datorează călătoriilor, 5% adunărilor publice, și alte 5% spațiilor instituționale. Pentru restul de infectări, autoritățile nu au nicio explicație.
 
Oamenii de știință și-au dedicat și ei timpul pentru încercarea de a afla unde se transmite cel mai rapid virusul. Rezultatele unei cercetări semnate de Universitatea Stanford și Universitatea Northwestern, care a utilizat datele de pe telefoanele mobile ale 98 de milioane de americani, arată că restaurantele, sălile de sport, hotelurile, cafenelele și locașurile de cult prezintă cel mai mare risc de răspândire a infecțiilor.
 
Totuși, rezultatele și concluziile sunt puține șii nu sunt concludente la nivel mondial. 
 
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:
 

vezi emisiunile doctor de bine

Cristina Teodorescu, medic anestezist, despre anestezia la naștere. Este sau nu necesară?
Pandemia a mărit cu 100% disfuncțiile sexuale în cazul ambelor sexe. Sfaturi de...
Alăptatul este esențial pentru dezvoltarea bebelușului și refacerea mamei după...
Mihaela Bilic, la ”Doctor de bine: ”Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit”
O boală afectează 55.000 de români într-un singur an. Semnele care trebuie să...
Doctor de bine. Dr. Ionuţ Leahu: “În cabinetul stomatologic nu există risc de...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies