Lamele ar putea juca un rol important în lupta cu virusului SARS-CoV-2


Reuters a publicat primele rezultate ale unui studiu realizat de un start-up belgian din domeniul biomedicinei, care arată că anticorpii de lamă ar putea ajuta în lupta cu COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock

Deși par niște animale banale, lamele sunt în centrul atenției în lupta cu noul coronavirus. Cercetătorii de la Centrul de Biotehnologie Medicală VIB-UGent din Gent au transmis că anticorpii prelevați de la o lamă pe nume Winter au scăzut patogenitatea infecțiilor cu coronavirus, inclusiv a variantelor acestui virus.

Experții sunt încântați de descoperire, întrucât această tehnologie ar putea suplimenta vaccinurile și ar putea oferi o protecție suplimentară persoanelor internate, dar și celor care au un sistem imunitar slăbit.

Anticorpii de lamă sunt mici și au capacitatea de a se prinde de o parte specifică a vârfului proteic al virusului SARS-CoV-2. Totodată, cercetătorii au descoperit că acești anticorpi sunt capabili să neutralizeze și varianta Delta a coronavirusului.

Belgienii au început deja testele clinice pe pacienți internați în spitale, dar și pe persoane sănătoase, iar rezultatele sunt așteptate să fie la fel de promițătoare.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce se produce infarctul? Mihaela Bilic a explicat care este cauza și ce putem...
Cum arată farfuria ideală atunci când vrem să slăbim. „Nu ne îngrășăm dintr-o...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 19.09.2021
Mihaela Bilic: ”Top 10 alimente care ne cresc imunitatea”. Produsul-vedetă: salata...
De ce scad anticorpii în timp? Scăderea lor este normală și arată că sunteți...
Primul simptom când suferim din cauza stresului: răcim mai des. Sfatul specialiștilor

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies