Lamele ar putea juca un rol important în lupta cu virusului SARS-CoV-2


Reuters a publicat primele rezultate ale unui studiu realizat de un start-up belgian din domeniul biomedicinei, care arată că anticorpii de lamă ar putea ajuta în lupta cu COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock

Deși par niște animale banale, lamele sunt în centrul atenției în lupta cu noul coronavirus. Cercetătorii de la Centrul de Biotehnologie Medicală VIB-UGent din Gent au transmis că anticorpii prelevați de la o lamă pe nume Winter au scăzut patogenitatea infecțiilor cu coronavirus, inclusiv a variantelor acestui virus.

Experții sunt încântați de descoperire, întrucât această tehnologie ar putea suplimenta vaccinurile și ar putea oferi o protecție suplimentară persoanelor internate, dar și celor care au un sistem imunitar slăbit.

Anticorpii de lamă sunt mici și au capacitatea de a se prinde de o parte specifică a vârfului proteic al virusului SARS-CoV-2. Totodată, cercetătorii au descoperit că acești anticorpi sunt capabili să neutralizeze și varianta Delta a coronavirusului.

Belgienii au început deja testele clinice pe pacienți internați în spitale, dar și pe persoane sănătoase, iar rezultatele sunt așteptate să fie la fel de promițătoare.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies