Masca de protecție ajută la tratarea COVID-19. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu


Un studiu recent realizat de ceretătorii americani de la National Istitutes of Health arată că masca de protecție are un rol benefic și în tratarea COVID-19, nu doar în prevenirea infectării.


Concluziile studiului publicate pe site-ul National Institutes of Health arată că măștile de protecție ajută la protejarea persoanelor împotriva infectării sau transmiterii virusului SARS-CoV-2, însă are un rol important și în tratarea bolilor respiratorii, categorie în care se încadrează și COVID-19.

Explicația este că măștile cresc umiditatea din aerul pe care îl respiră purtătorul, fapt benefic pentru sistemul imunitar. Astfel, purtarea măștii este asociată cu formele mai puțin severe ale bolii la cei care o poartă.

„Am constatat că măștile de protecție cresc puternic umiditatea în aerul inhalat. Hidratarea rezultată a căilor respiratorii ar putea fi responsabilă pentru constatarea documentată care leagă severitatea mai mică a bolii COVID-19 de purtarea unei măști”, a spus autorul principal al studiului, Adriaan Bax,  unul dintre medicii coordonatori ai studiului.

Cercetarea a fost realizată de Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale din cadrul National Institutes of Health.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Medic: „COVID-19 poate fi considerată o boală autoimună. Vaccinarea exclude declanșarea...
„Doctor de bine”. Cum se renunță corect la sedentarism pentru un stil de viață...
Laptop-ul distruge spermatozoizii. Sfaturi pentru cuplurile care se confruntă cu...
Pandemia a schimbat percepţia părinţilor asupra virozelor respiratorii. Riscurile,...
Monturile sunt afecțiuni supărătoare care pot fi tratate doar chirurgical. Riscurile,...
Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies