Măsură incredibilă luată în Franța: Medicii care au COVID-19 nu intră în carantină, ci merg în continuare la muncă


Pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat, valul 5, care se răspândește mult mult mai repede, din cauza variantei Omicron, fiind considerat cel mai periculos.


În ciuda recomandărilor OMS și a măsurilor care au loc în lume, autoritățile din Franța au surprins întreaga planetă cu decizia pe care au luat-o recent: medicii care au COVID-19 nu vor intra în carantină, ci vor merge în continuare la muncă, pentru a-i trata pe pacienți!

Potrivit celor de la Associated Press această măsură excepțională are ca scop păstrarea numărului de cadre medicale din spitale, deoarece numărul acestora a scăzut drastic în ultimul timp, din cauza infectării cu Omicron a personalului. Scutirea specială de la regulile de carantină din Franța este aplicată în spitale, case de bătrâni, cabinete medicale și alte servicii de sănătate esențiale.

„Dacă sistemul devine foarte tensionat și 50% din personalul nostru este pozitiv, cel mai puțin simptomatic va veni la lucru, deoarece pacienții vor trebui în continuare îngrijiți”, a spus un reprezentant al autorităților franceze.

Mai mult decât atât, în Franța a fost redus și numărul zilelor de carantină pentru persoanele care sunt infectate cu COVID-19: cel puțin cinci zile de autoizolare pentru cei complet vaccinați care sunt testați pozitiv, iar pentru cei nevaccinati, autoizolare este de cel puțin șapte zile.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies