Noi detalii despre cât durează protecția oferită de vaccinurile anti-COVID


Surse din Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) au oferit noi detalii privind durata eficacității vaccinurilor anti-COVID.

Sursă foto: Shutterstock

La Stampa notează că surse din interiorul EMA au explicat că eficacitatea vaccinurilor anti-COVID este valabilă până la un an.

„Nu știm cu precizie, dar avem date referitoare la răspunsul imun care arată modul în care anticorpii se păstrează până cel puțin 6 luni. Și pe baza modului în care aceștia se reduc în timp, se poate deduce că o protecție de până la un an este absolut posibilă.

Variabila privind durata protecției este o combinație a cantității de anticorpi, a memoriei imune, dar și a felului în care afectează variantele. Dacă apar noi variante foarte îndepărtate de virusul de bază trebuie evident luate în considerare. Până în prezent, mi se pare că pot spune că aceste vaccinuri au potențialul de a acoperi semnificativ variantele care circulă și pe baza datelor preliminare, probabil că vor fi eficiente cel puțin un an”, au explicat sursele citate.

Pentru a clarifica aceste date, sunt așteptate rezultatele mai multor studii aflate în desfășurare în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Israel. În urma concluziilor trasate de experții care conduc aceste cercetări, se va stabili momentul oportun pentru administrarea unei a treia doze de vaccin.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies