Noi detalii despre vaccinarea anti-COVID la persoanele alergice. Ce alergii nu sunt periculoase


Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii a publicat noi recomandări în ceea ce privește vaccinarea persoanelor alergice.

Sursă foto: Shutterstock

Potrivit CDC, se recomandă evitarea vaccinului doar pentru persoanele cu alergie la una din componentele specifice ale vaccinului Pfizer / BioNTech.

Astfel, persoanele cu alergii la mâncăruri, latex, polen sau la substanțe care nu intră în componența serului pot face vaccinul Pfizer.

„Oamenii care raportează aceste tipuri de reacții anafilactice la alte vaccinuri sau soluții injectabile pot primi vaccinul, dar ar trebui să fie sfătuiți cu privire la riscuri și să echilibreze aceste riscuri cu beneficiile vaccinării”, a spus Sarah Mbaeyi, ofițer medical la Centrul Național al CDC pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

CDC a explicat că persoanele care au avut în trecut reacții severe la vaccinuri sau la alte medicamente injectabile pot face vaccinul Pfizer, dar trebuie să fie monitorizate 30 de minute dupa administrare și trebuie să fie informate cu privire la riscuri.

Marea Britanie a emis și ea un avertisment privind vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech. Autoritățile britanice au avertizat că vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...
Cum se pot remite și vindeca afecțiunile asociate obezității. Sfaturile chirurgului...
Cum să slăbim corect. Mihaela Bilic: ”3 linguri de ulei dublează caloriile dintr-o...
Cum să slăbim corect. Mihaela Bilic: ”3 linguri de ulei dublează caloriile dintr-o...
Cum putem să evităm consecința nefastă a cancerului de piele. Soluția recomandată...
„Doctor de bine”. Grătarul, echivalentul unui cartuș de țigări. Cum putem...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies