Numărul de persoane infectate cu noile tulpini de coronavirus, în creștere în România


Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată, într-un recent anunț oficial, că de la începutul anului în România au fost confirmate 546 de cazuri de infectare cu noile tulpini de coronavirus.


Cele mai multe cazuri sunt confirmate în București.

Cel mai îngrijorător fapt transmis de INSP este că din 15 martie și până în prezent, rata de confirmare a crescut cu 7,5%.

Până la data de 21 martie 2021, 1.034 de secvențieri au fost finalizate, iar 546 dintre ele s-au dovedit a fi cazuri de infectare cu noile tulpini de coronavirus. Dintre acestea, 542 sunt infectări cu tulpina britanică și câte două cu variantele sud-africană și braziliană.

În cazul variantei britanice, INSP transmite că ne confruntăm cu o răspândire extinsă. Aceasta este prezentă în 30 dintre județele României, având o rată de răspândire de 71,4%.

Categoria de vârstă cea mai expusă, la care au fost identificate cele mai multe cazuri de infectare cu tulpina britanică este 45-54 ani. Totuși, au fost identificate trei cazuri și la bebeluși cu vârsta de sub 1 an.

În ceea ce privește decesele, numărul acestora a ajuns la 16 până în prezent, toate fiind provocate de infectarea cu tulpina britanică.

Mai mult, 40 dintre cel 546 de persoane confirmate cu noile tulpini fuseseră vaccinate. 36 primiseră vaccinul Pfizer, dintre care 23 facuseră și rapelul, iar 4 primiseră o doză de vaccin AstraZeneca.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...
Ce boli pot arăta nodulii mamari, ne explică medicul radiolog Claudia Teodorescu
Consultați medicul dacă ați slăbit fără niciun motiv, deși aveți poftă de...
Dr. Beatrice Mahler, despre valul trei de infecție: ”Este o formă de COVID mai...
Cum a schimbat pandemia relația părinte-adolescent. Explicațiile psihiatrului Carmen...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies