Pandemia COVID-19 ar putea deveni o endemie până în 2024. Ce înseamnă asta


Reprezentanții companiei Pfizer se așteaptă ca pandemia de COVID-19 să se transforme într-o endemie până în 2024, scrie CNBC.

Sursă foto: Shutterstock

Acest lucru presupune ca oamenii să atingă un nivel suficient al imunității grație vaccinurilor și infecțiilor anterioare, astfel încât COVID-19 să mai provoace doar epidemii regionale, așa cum se întâmplă în cazul gripei.

Endemia înseamnă prezența într-o comunitate a unei boli infecțioase sau de nutriție sub formă de cazuri sporadice semnalate o perioadă îndelungată de timp.

„Credem că virusul COVID-19 va trece la o stare endemică, potențial până în 2024″, a declarat Nanette Cocero, președinte global al Pfizer.

Directorul Științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a explicat că momentul acestei tranziții depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea implementează vaccinurile sau tratamentele și de distribuția echitabilă, în locurile unde ratele de vaccinare sunt scăzute. Apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare.

Până atunci, reprezentanții Pfizer se așteaptă ca tot mai multe țări să introducă vaccinarea anti-COVID drept vaccinare anuală, precum este și cea din cazul gripei.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies