Pas important pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor


Autorizarea vaccinurilor anti-COVID pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani este tot mai aproape.

Sursă foto: Shutterstock

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii a aprobat recomandările privind administrarea vaccinului Pfizer la copiii între 12-15 ani, potrivit CNN.

Statele membre ale Uniunii Europene așteaptă și ele un verdict al Agenției Europene a Medicamentului în acest sens.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghiță a spus că vaccinarea pentru această categorie de vârstă va începe, cel mai probabil în luna august și că este nevoie de o campanie de informare pentru părinți, pentru a-i convinge pe aceștia că este necesară vaccinarea celor mici.

 „Dacă vorbim de grupa de vârstă 12-15 ani, cred că mai degrabă este importantă informarea părinților decât informarea minorilor și a adolescenților. Sunt convins că părinții care s-au vaccinat vor accepta mult mai ușor și vor dori chiar să își vaccineze, evident, copiii, dar sigur avem nevoie de informare și în acest sens care să fie particularizată pentru această grupă de vârstă: de ce este important să se vaccineze, care sunt beneficiile; iar aici, sigur, se au în vedere o serie de parteneriate cu Organizația Mondială a Sănătății, cu UNICEF, cu medicii de familie, care au un rol foarte important în a defini o strategie de informare adresată acestei grupe de vârstă”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de importantă este spălarea dinților la copii, mai ales în cazul dinților...
Cum să renunți la fumat? Exercițiile psihologice înainte de renunțarea la viciu
Simptomele intoleranței alimentare la copii. Dr. Alina Pop explică tot ce trebuie...
”Doctor de bine”. Care sunt regulile de bază ale alimentației pentru construirea...
”Doctor de bine”. De ce este cu adevărat important să consumăm cel puțin 2...
”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies