Peste 400 de infectări cu SARS-Cov-2 după efecturarea rapelului. Explicația lui Valeriu Gheroghiță


Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, col. dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat într-o conferință de presă că 446 de români au făcut COVID-19 după efectuarea rapelului.

Sursă foto: Shutterstock

3.969 de români au făcut COVID-19 după ce li s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID, iar 446 s-au infectat cu SARS-CoV-2 după efectuarea rapelului.

Astfel, 0,49% dintre românii vaccinați cu prima doză de vaccin anti-COVID au fost pozitivi la testarea pentru virusul SARS-CoV-2. 95% dintre aceste persoane au fost faccinate cu serul de la Pfizer, 4,6% cu Moderna și 0,4% cu AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță a explicat cum s-a petrecut infectarea și a atras atenția asupra respectării măsurilor de protecție impotriva noului coronavirus chiar și după vaccinare.

„Mediana timpului scurs de la momentul vaccinării până la momentul în care a fost depistată această infecție a fost de 7 zile, ceea ce înseamnă că persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi la un titlul protector și, de asemenea, foarte probabil vorbim de situații în care acele persoane erau fie în perioada de incubație la momentul vaccinării, fie au fost în fază de infecție asimptomatică sau au fost expuse ulterior momentului vaccinării, având în vedere că perioada de incubație pentru infecția cu SARS-CoV-2 e cuprinsă între 2 și 14 zile.

Atragem atenția asupra continuării respectării măsurilor de prevenție cunoscute atât înainte, cât și după vaccinare, pentru a obține beneficii maximale în următoarea perioadă”, a declarant Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...
Ce boli pot arăta nodulii mamari, ne explică medicul radiolog Claudia Teodorescu
Consultați medicul dacă ați slăbit fără niciun motiv, deși aveți poftă de...
Dr. Beatrice Mahler, despre valul trei de infecție: ”Este o formă de COVID mai...
Cum a schimbat pandemia relația părinte-adolescent. Explicațiile psihiatrului Carmen...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies