Proteina care ar putea salva viața pacienților cu COVID-19


Un studiu al cercetătorilor americani arata că un nivel scăzut de interferon, o protein produsă de celulele sistemului imunitar, poate cauza agravarea stării de sănătate a pacienților cu COVID-19, scrie Bloomberg.

Sursă foto: Shutterstock

Cercetătorii de la Centrul pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase și a Vaccinurilor de la Institutul de Imunologie La Jolla din California au fost uimiți de apariția cazurilor grave la persoane înrudite. În acest fel, oamenii de știință au observat că starea paciențior s-a agravat din cauză că sistemul imunitar a răspuns cu întârziere, iar virusul SARS-CoV-2 s-a reprodus masiv.

Autorii studiului consider că virusul reușește să păcălească sistemul imunitar și evită răspunsul acestuia, perioadă în care el are timp să se înmulțească.

Astfel, lipsa interferonului din organism poate ascunde infecția cu SARS-CoV-2. Interferonul este cunoscut că apără organismul împotriva agenților patogeni virali și poate fi perfuzat pentru a trata afecțiuni precum hepatita infecțioasă.

Cercetarea oamenilor de știință din California atrage atenția asupra importanței folosirii nterferonului în tratamentele pentru COVID-19 în cazul pacienților cu forme grave ale bolii.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Dr. Ionuţ Leahu: “În cabinetul stomatologic nu exită risc de...
Dr. Iulian Călin: ”Singurul medicament pentru vasele de sânge e mersul pe jos,...
Mesaj emoționant al ministrului Tătaru pentru cei care nu cred că există Covid-19....
Câte locuri sunt de fapt la ATI pentru pacienții cu Covid-19. Avertismentul ministrului...
Dr. Bogdan Pascu. Ce înseamnă când un copil are creșteri întârziate de înălțime
Ce spune ministrul Sănătății despre pericolul carantinării Capitalei sau a unui...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies