Proteina care ar putea salva viața pacienților cu COVID-19


Un studiu al cercetătorilor americani arata că un nivel scăzut de interferon, o protein produsă de celulele sistemului imunitar, poate cauza agravarea stării de sănătate a pacienților cu COVID-19, scrie Bloomberg.

Sursă foto: Shutterstock

Cercetătorii de la Centrul pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase și a Vaccinurilor de la Institutul de Imunologie La Jolla din California au fost uimiți de apariția cazurilor grave la persoane înrudite. În acest fel, oamenii de știință au observat că starea paciențior s-a agravat din cauză că sistemul imunitar a răspuns cu întârziere, iar virusul SARS-CoV-2 s-a reprodus masiv.

Autorii studiului consider că virusul reușește să păcălească sistemul imunitar și evită răspunsul acestuia, perioadă în care el are timp să se înmulțească.

Astfel, lipsa interferonului din organism poate ascunde infecția cu SARS-CoV-2. Interferonul este cunoscut că apără organismul împotriva agenților patogeni virali și poate fi perfuzat pentru a trata afecțiuni precum hepatita infecțioasă.

Cercetarea oamenilor de știință din California atrage atenția asupra importanței folosirii nterferonului în tratamentele pentru COVID-19 în cazul pacienților cu forme grave ale bolii.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies