România, loc fruntaș la campania de vaccinare anti-COVID. Ce loc ocupăm la nivel mondial


3.411.328 de români au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent.

Sursă foto: Shutterstock

2.082.585 de persoane au fost imunizate complet, lucru care plasează România pe locul 6 la nivel european și pe locul 18 la nivel mondial în clasamentul vaccinării.

„România ocupă locul 6 la nivelul Uniunii Europene cu privire la campania de vaccinare. Sigur, ne referim aici la vaccinarea persoanelor cu ambele doze, ceea ce asigură schema completă maximă de imunizare; și la nivel global, locul 18”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, într-o conferință de presă.

Cel mai administrat ser a fost cel de la Pfizer. 2.676.436 de români au primit cel puțin o doză din acest vaccin din 27 decembrie 2020 până la data de 4 mai 2021.

424.785 de români s-au vaccinat cu AstraZeneca, 310.062 cu Moderna și 45 au primit doza unică din serul Johnson&Johnson.

Situația reacțiilor adverse raportate este condusă de serul Pfizer, cu 6.840 de reacții adverse și AstraZeneca cu 5.934. 14.319 reacții adverse aufost reclamate din 27 decembrie 2020 până în prezent, ceea ce reprezintă o rată de 2,6 reacții la 1.000 de locuitori.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies