SARS-CoV-2 rezistă pe pâinea neambalată. Avertismentul specialiștilor


În cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SARS-CoV-2 atinge un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul.


Aceasta este concluzia principală a Studiului privind riscurile și căile de transmitere și contaminare cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unor produse de panificație preambalate și formularea unor propuneri de soluții, măsuri și tehnologii noi și emergente pentru prevenirea transmiterii virusului în comunități, realizat de un colectiv interdisciplinar de cercetători coordonat de Centrul 3NANOSAE din cadrul Universității din București.

Astfel, pâinea neambalată este un pericol pentru consumatori, pentru că noul coronavirus rezistă ore bune pe aceasta.

„După punerea în contact a suspensiilor cu încărcătură virală direct cu eșantioanele de probe de pâine, a fost decelată prezența virusului pe eșantioanele de probe de pâine la toate intervalele de timp testate“, se arată în cercetarea citată.

Este recomandat, pe cât posibil, să consumăm produse de panificație ambulate.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies