Se cere autorizarea de urgență a unui nou tratament pentru COVID-19


Eli Lilly, o companie farmaceutică din Statele Unite a cerut o autorizație de urgență pentru utilizarea unui nou tratament împotriva COVID-19, scrie Reuters.

Sursă foto: Shutterstock

Este vorba despre un tratament cu anticorpi care, potrivit primelor studii, a redus încărătura virală, simptomele și ratele de spitalizare.

Compania dispune de doua tratamente: unul de monoterapie, cu un singur anticorp, iar celălalt este o terapie combinată, cu doi anticorpi care lucrează împreună. Autorizarea de utilizare de urgență a fost solicitată pentru monoterapie, însă reprezentanții companiei iau în calcul să ceară documentul și pentru terapia combinată.

„Echipele noastre au lucrat mult în ultimele șapte luni pentru a descoperi și dezvolta aceste potențiale tratamente cu anticorpi”, a declarat Daniel Skovronsky, directorul științific al companiei.

Rezultatele studiilor arată că rata spitalizării și a vizitelor de urgență la medic a fost de doar 1,6% după administrarea tratamentului bazat pe monoterapie.

Compania farmaceutică continua studiile pentru ambele tipuri de tratament și estimează că până la finalul anului 2020 ar putea avea disponibile 100.000 de doze pentru monoterapie și 50.000 de doze pentru terapia combinată.

Sursă foto: Shuttertock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Dr. Ionuţ Leahu: “În cabinetul stomatologic nu exită risc de...
Dr. Iulian Călin: ”Singurul medicament pentru vasele de sânge e mersul pe jos,...
Mesaj emoționant al ministrului Tătaru pentru cei care nu cred că există Covid-19....
Câte locuri sunt de fapt la ATI pentru pacienții cu Covid-19. Avertismentul ministrului...
Dr. Bogdan Pascu. Ce înseamnă când un copil are creșteri întârziate de înălțime
Ce spune ministrul Sănătății despre pericolul carantinării Capitalei sau a unui...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies