Semnul de pe piele care poate indica o infecție cu Omicron


Varianta Omicron a coronavirusului a devenit dominantă în cele mai multe zone ale lumii, datorită conagiozității sale sporite. Simptomele Omicron sunt, însă, mai puțin evidente în multe cazuri, iar formele de COVID-19 sunt mult mai ușoare decât la tulpinile precedente.


Un semn de pe piele poate indica, însă, o infecție cu Omicron, atunci când alte simptome sunt neconcludente.

COVID-19 are deja simptome „clasice”, dar în cazul Omicron au fost identificate câteva particularități interesante. Cea mai nouă pare să fie o iritație a pielii, conform datelor cumulate prin ZOE Covid App.

Unii dintre cei testați pozitiv și la care a fost identificată varianta Omicron au semnalat apariția unor iritații pe piele. Acestea se pot manifesta ca o urticarie, cu bubițe umflate și mâncărimi, mai ales la nivelul palmelor și al tălpilor. 

O altă formă comună de iritație asociată cu Omicron este cea similară bubițelor mici și roșii care apar din cauza căldurii și a transpirației excesive și care dau mâncărimi puternice. Acestea pot fi localizate oriunde pe corp, dar mai ales în zona coatelor, a genunchilor, pe dosul palmelor și pe picioare.

Potrivit datelor cumulate prin ZOE Covid app, alte forme mai puțin comune de iritații asociate COVID-19 sunt similare celor din pitiriazis rosea sau celor provocate de sensibilitatea pielii de la nivelul feței și al gâtului.

În cazurile mai severe, care impun spitalizarea pacienților, s-a semnalat urticaria vasculitică, o iritație a vaselor mici de sânge de la nivelul pielii, care se pot sparge și lăsa urme pronunțate.

Aceste iritații ale pielii semnalate în cazul infecției cu varianta Omicron a coronavirusului apar pe lângă cele deja comune: rinoree, dureri de cap, oboseală, strănut, gât inflamat.

vezi emisiunile doctor de bine

Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies