Sistemul imunitar reacționează mai bine după infecția cu SARS-CoV-2. Explicațiile cercetătorilor


Sistemul imunitar al pacienților care au trecut print-o infecție devine mai puternic, arată studiile cercetătorilor de la Rockefeller University din New York, scrie The Guardian. 

Sursă foto: Shutterstock

Oamenii de știință au descoperit cele mai solide dovezi în legătură cu faptul că pacienții care trec prin infecția cu noul coronavirus dezvoltă un sistem de apărare mai puternic în fața unei reinfectări.

Potrivit concluziilor trasate de echipa de cercetători de la Rockefeller University, sistemul imunitar al acestor persoane a memorat virusul și și-a îmbunătățit calitatea anticorpilor după o infecție. Așadar, în cazul reinfectării, corpul declanșează un răspuns mai rapid și mai puternic împotriva virusului.

„Sunt vești foarte bune! Ne așteptăm ca oamenii să fie capabili să producă rapid anticorpi și să rezite într-un număr cât mai mare infecției”, a explicat Michel Nussenzweig, unul dintre autorii studiului.

Când cercetătorii au examinat memoria sistemului imunitar, au observat că la șase luni de la infecție anticorpii produși de celulele B de memorie deveniseră mai puternici, contrar anticorpilor produși de celulele T, al căror număr scade la șase luni de la infecție, potrivit altor studii.

Oamenii de știință au arătat cum cantități mici de coronavirus sau fragmente proteice din particule de virus inactive se ascundeau în intestinele pacieților, ajutând la menținerea memoriei sistemului imunitar. Rămășițele virusului sunt considerate inofensive.

Rezultatele studiului trebuie să fie avizate înainte de a fi considerate relevante în lupta cu noul coronavirus.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies